Имаме проблем с пътната безопасност. Голяма част от пътните произшествия са

...
Имаме проблем с пътната безопасност. Голяма част от пътните произшествия са
Коментари Харесай

Имаме проблем с пътната безопасност, призна Калин Стоянов

Имаме проблем с пътната сигурност. Голяма част от пътните произшествия са породени от млади водачи. Трябва глобите за нарушаването на Закона за придвижване по пътищата да се усилят. Това съобщи пред публицисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Ангажиментът за сигурността по пътищата не е единствено на Министерство на вътрешните работи. Отговорност също носят други министерства и организации, акцентира той.

Стоянов означи, че се вижда спад измежду водачите, хванати да карат след използването на алкохол и опиати. По думите му това се дължи на новата наредба за отнемането на транспортните средства на пияни и дрогирани водачи. Той посочи, че мярката е последна, само че тъкмо от такива ограничения имаме потребност.

Той разяснява и катастрофата в Пловдив, при която починаха двама души. По думите му това е извънредно тежко ПТП. Според него, с цел да изкорени две дървета и да се забие в трето, автомобилът се е движил със скорост към 200 км/ч.

По отношение на пияния служител на реда от Велико Търново, който се блъсна в билборд, Стоянов съобщи, че служителя на Министерство на вътрешните работи е отхвърлен и против него е формирано дело.

Вътрешният министър разяснява и инцидента в Арбанаси, при който дете простреля друго дете по време на празненство. По думите му е безконтролно да се остави оръжие без контрол, когато в близост има деца. Той акцентира, че на притежателя на оръжието следва да бъде повдигнато обвиняване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР